Otvara se nova fabrika u BANATU!

Photo by Matvey Yelkin on Unsplash

Italijanska firma Calzedonia otvara fabriku za proizvodnju odeće i donjeg veša u Senti, gde će biti zaposleno 160 novih radnika. Za one bez iskustva biće organizovana plaćena obuka. Novi pogon počinje sa radom u septembru, kažu u ovoj kompaniji.

Calzedonia već ima pet fabrika u Srbiji , u Somboru, Kuli, Subotici, Kikindi i Apatinu, a u njima je zaposleno četiri hiljade ljudi.

– Za potrebe otvaranja novog pogona u Senti biće iznajmljen odgovarajući objekat – kaže predstavnik ove poslovne grupacije Adriano Zoni.

Biće organizovana i prezentacija namenjena građanima koji žele da se zaposle u novoj fabrici.

– Iskustvo govori u prilog tome da se u najvećem broju prijavljuju žene za ovaj posao. Posao šivača je u pitanju i ne postoji nikakvo ograničenje kada su godine u pitanju, ni kada je u pitanju obrazovni profil koji poseduje kandidat, odnosno radno iskustvo – kaže Sandra Pejić Sadžak, iz Calzedonia Grupe.

U lokalnoj samoupravi kažu da su prijateljski raspoloženi prema novim investitorima.

– Samo smo dobili zahtev za organizovanje tih prezentacija za radnike. To ćemo odraditi 14. i 21. u zgradi Pozorišta. Ukoliko bude bilo kakvih dodatnih zahteva ili molbi, mi ćemo im izaći u susret – kaže Sebastian Stantić, član opštinskog veća Sente.

Opština je obezbedila dobre uslove za investitore. U južnoj industrijskoj zoni postoje slobodne parcele sa infrastrukturom, optičkim kablovima, gasom, strujom, vodom i kanalizacijom.

– Senta je u smislu logistike na dobrom mestu, ima i carinsko skladište. Oni koji žele ovde da ulažu su dobro došli – poručuje Stantić.

GRBOVI SRBIJE: Simboli naših gradova – Grb opštine Senta – Zlatni klas, ključevi i kečiga

(eKapija.com)