Otkrivena nova tri simptoma za kovid-19: Ako osetite neke od njih, hitno se javite lekaru

Ilustracija

Na listi simptoma Centra za kontrolu i prevenciju bolesti na┼íla su tri nova koja se dodaju na postoje─çu listu u slu─Źaju infekcije kovidom-19.

Do sada simptomatika kovida-19 bila je u vezi sam povi┼íenom temperaturom, infekcijom plu─ça, kratkim dahom, ote┼żanim disanjem, bolom u mi┼íi─çima, glavoboljom, ali i gubitkom ─Źula ukusa i mirisa sa bolovima u grlu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti isti─Źe da su┬átakozvani simptomi alergije┬á– zapu┼íen nos ili konstantno curenje nosa, mu─Źnina i dijareja tri nova simptoma korone virusa.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti napominje da ─çe nastaviti sa dopunjavanjem liste kako se istra┼żivanje o virusu bude razvijalo.

Razvijanje simptoma i klini─Źka slika obolelih zavisi od prethodnog zdravstvenog stanja pacijenta. Hroni─Źni bolesnici, naro─Źito oni koji imaju sr─Źane probleme, dijabetes ili probleme sa plu─çima su rizi─Źniji nego ostali, navodi „Blic“.

Te┼żina simptoma zavisi od starosti pacijenta i imuniteta. Prvi znaci infekcije pojavljuju su u vremenskom procepu od dva do 14 dana nakon infekcije virusom.

Centar za kontrolu i prevenciju naglašava da ako osetite neki od simptoma da se javite svom lekaru.