Otkazan Sajam knjiga u Beogradu

sajam
(Foto: Print screen / YouTube / light2tube)
Oglas

Na održanom sastanku sva tri udruženja izdavača odlučila su da se povuku sa predstojećeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, predviđenog za poslednju nedelju ovog meseca, saznale su Novosti.

Kao razloge navode epidemiološku situaciju i probijanje roka, 1. oktobra, do kada je organizator trebalo da saopšti konačnu odluku o tome hoće li manifestacija biti održana.

Pismo sa takvim zaključkom upućeno je Odboru Sajma knjiga, koji će se sastati danas, 7. oktobra.

– Sa profesionalne i kolegijalne strane ne vidim razlog da izdavači izlaze u medije 24 sata pre zakazane sednice sednice Odbora Sajma knjiga koji je redovan merodavan organ da donese odluku o otkazivanju maniofestacije – kazao je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Da je beogradski Sajam knjiga, koji je trebalo da se održi od 24. do 31 oktobra, otkazan, potvrdio je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za Tanjug rekao da je Grad Beograd bio spreman da obezbedi da posetioci moraju da budu vakcinisani ili da imaju negativan PCR test, kao i da omogući vakcinisanima da dobiju besplatnu ulaznicu za Sajam knjiga, a izdavačima je ponudio 50% popusta za iznajmljivanje štandova, odnosno da subvencioniše 50% njihovog zakupa, prenosi RTS.

On je dodao da ne može da razume zašto je saopštenje izdavača izdato unapred, ali da razume da neki izdavači neće moći da pokriju troškove, bez obzira na subvencije, jer će biti manje posetilaca na Sajmu.

U ime dva udruženja i grupacije nezavisnih izdavača, poslat je dopis u kojem obaveštavaju Beogradski sajam da nisu u mogućnosti da učestvuju, a najveći izdavači su jednoglasni u odluci da ne postoje uslovi za održavanje Sajma knjiga, ni epidemiološki, ni organizacioni, objavio je Danas.

Gradonačelnica reagovala povodom slučaja koji je uzdrmao SREMSKU MITROVICU! – Lokalna samouprava najoštrije osuđuje svaki vid nasilja

 

(ekapija.com)

Previous articleOtkazan nastavak proizvodnje automobila Fiat 500L
Next articleŠta se dešava sa telom ako svakoga dana popijete jedan sok od pomorandže