OTEO AUTOBUS USRED TAKSI BLOKADE I PROVOZAO PUTNIKE

Foto: Ilustracija/Foter/Flickr/Spinel Yang
BEOGRAD – Policija je privela sedamnaestogodišnjeg S. B. zbog sumnje da je juče u toku blokade taksista, ukrao gradski autobus na okretnici u Birčaninovoj ulici i odvezao ga do Vidikovačkog venca.

Kako se nezvanično saznaje, vozači su brzo primetili da autobusa nema, pozvali su policiju i kradljivac je uhvaćen. O ovom propustu vozača na liniji 59 niko nije želeo da priča, sem da potvrdi da se zaista dogodio.

Prema nekim informacijama, reč je o dečku koji je poznat šoferima, odnosno koji „voli da se druži i priča sa vozačima javnog prevoza“.

Nedaleko od stadiona Crvene zvezde video sam parkiran autobus 59. Malo sam se iznenadio što je parkiran, ali opet i nije bilo previše čudno, jer su sve linije bile poremećene zbog protesta. Ali, čudno mi je bilo kada sam isti taj autobus, za koji znam ko mu je šofer, video kako me obilazi kod „Dragiše Mišovića“. Za njegovim volanom nije bio kolega, nego taj mladić – naveo je za Politiku vozač autobusa koji je želeo da ostane anoniman

Ubrzo posle toga alarmirane su druge kolege. Tada je, kako se saznaje, pozvana policija, a momak je uhvaćen na Vidikovcu. Ne zna se tačno koliko osoba je u trenutku krađe autobusa bilo u njemu jer su kružile različite informacije, od toga da je bila samo jedna starija žena do toga da je bilo nekoliko vršnjaka maloletnog kradljivca.

Protiv njega će biti u redovnom postupku podneta krivična prijava za neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Sve je, na sreću, završeno bez ozbiljnijih posledica, pogotovo ako je tačna informacija da je za volanom bio mladić bez vozačke dozvole!

 

Izvori: Politika/Blic