Otac pretučenog dečaka iz Bačke Palanke o 9 kobnih minuta: „Snimljeni u 23.39, poziv stigao u 23.48“

Printskrin: Youtube/BAČKA PALANKA VESTI
Oglas

* Tuča se desila 25. avgusta * 16-godišnjak tri dana proveo u bolnici * Zadobio teške telesne povrede * 14 mladića snimljeno kako s palicama i kapuljačama prolaze selom * Dvojica iz grupe uhapšena, jedan u bekstvu

Šesnaestogodišnjak iz Gajdobre kod Bačke Palanke proveo je tri dana u bolnici nakon što je pretučen 25. avgusta. Kako je njegov otac Slobodan rekao u razgovoru za Telegraf.rs, na povređeno koleno i dalje hramlje, ali se oporavlja. Pored p0rethodno navedenih povreda – polomljenog nosa, rasekotine na licu i brojnih podliva – stradala su mu i tri zuba. Fotografije od te večeri kaže da nema, jer ne želi da je se seća.

Objašnjava nam kako se nemili događaj odvio. Njegov sin je bio u centru sela Gajdobra sa svojim društvom. Bio je okrenut leđima ekipi koja je, kaže Slobodan, u trku nadirala s palicama. Nosili su, dodaje, kapuljače i maske.

– On je bio okrenut leđima tim momcima koji su dolazili. Začuo je neki povik od tih njegovih prijatelja: „Bežite!“. Oni su primetili kako ovi trče sa palicama. Kada čovek ne oseća nikakvu krivicu niti zna o čemu se radi, prva pomisao je: ‘Što da bežim?’ Potrčao je, doduše, međutim, već je bilo kasno. Oni su ga stigli i oborili – objašnjava navodeći da ne zna da li su baš njegovog sina ciljali.

Ipak, on je jedini koji je te večeri pretučen.

Otac kaže da se napad desio u delu sela u kom se ljudi inače okupljaju.

– To je centar sela, tu je dečije igralište, gde imaju ljuljaške i tobogane. Uhvatili su samo mog sina. Nije prepoznao nikog. Seća se da je krenuo da trči, udarca u glavu i da ga je neko povukao za kapuljaču od duksa koji je imao na sebi. Posle se ničeg ne seća. Njegovo sećanje se vraća tek kad sam ga ja sa doktorima Hitne pomoći ubacivao u ambulantna kola – kaže otac.

Objašnjava da je poziv dobio u 23.48, te da se tuča desila u intervalu od desetak minuta.

– Prema nadzornim kamerama koje sam dodatno gledao, oni su u 23.39 bili udaljeni oko 150 metara od mesta događaja, a ja sam poziv od tog čoveka primio u 23.48, da se desila tuča. To je u našoj ulici – kaže dodajući da poznaje čoveka koji ga je zvao: – Poznajemo se, poznaje i klinca, samo u prvom momentu, kad ga je našao u nesvesti, nije mogao da ga prepozna jer je bio sav u krvi.

Kako smo prethodno pisali o ovom slučaju, iz grupe od njih 14, dvojica su uhapšena i određen im je pritvor do 30 dana. Jedan je u bekstvu. Reč je o mladićima iz Bačke Palanke od 21 i 22 godine. Iz policije nam je potvrđeno da je pretučeni 16-godišnjak u tuči zadobio teške telesne povrede.

(Telegraf.rs)

Previous articleOpustošene njive u selu kod Vršca: Lopovi odneli suncokret vredan 1,3 miliona dinara
Next articleNaselje u VOJVODINI odakle potiče veliki srpski pisac!