Ostvarenja FEST-a ćete moći da odgledate i u Novom Sadu!

Green book Foto: Youtube/ printscreen

U okviru revije filmova sa FEST-a, publika Novog Sada imaće priliku da pogleda neka od najvećih ostvarenja Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu.

Iako će celokupan program biti objavljen tek 24.januara, već sada je poznato da će se projektovati nekoliko filmova koji su nagrađeni ,,Zlatnim globusom„.

Ono što publika može da očekuje je  „Zelena knjiga”, dobitnik tri „Zlatna globusa” – za najbolju komediju, za glavnu mušku ulogu (Maheršala Ali) i za najbolji scenario. Inače, pre nekoliko sedmica Ali i njegov filmski partner Vigo Mortensen dobili su i nominacije Udruženja glumaca Amerike u kategorijama glavne odnosno sporedne muške uloge, čime su praktično potvrdili i nominacije za Oskara, koje će biti objavljene 22. januara.

Zvezde filma ,,Zelena knjiga“
Mark Ralston / AFP / Getty Images

Iako nije zvanično potvrđeno, najverovatnije će se među filmovima, koje će moći da pogledaju i ovdašnji ljubitelji sedme umetnosti, naći i „Žena”, ostvarenje koje je donelo Glen Klouz trećeg “Zlatnog globusa“, zatim „Potpredsednik”, u kojem Kristijan Bejl maestralno tumači Dika Čejnija, potpredsednika SAD u vreme dok je u Beloj kući stolovao DŽordž V. Buš, te “If Beale Street Could Talk“ Barija Dženkinsa, poznatog po ostvarenju “Mesečina”, a koji ovog puta u fokusu ima mladu Afroamerikanku koja se bori da dokaže nevinost svog nepravedno osuđenog ljubavnika.

Podsetimo, 47. Fest biće otvoren 22. februara, a ukoliko bude po slovu tradicije, novosadska će revija početi dan kasnije.