OPŠTINA RUMA: Prvi koji su počeli otkup povrtarskih proizvoda, roba deljena penzionerima

Pixabay

Opština Ruma je prva lokalna samouprava u Srbiji koja od povrtara otkupljuje višak proizvoda. Štab za vanredne situacije u toj sremskoj opštini doneo je odluku da iz budžeta izdvoji tri miliona dinara za otkup salate, rotkvica, spanaća, tikvica i ostalog povrća koje ovih dana stiže iz plastenika.

Povrće će biti ponuđeno sindikatima ili će biti podeljeno kao humanitarana pomoć. Otkup povrća počeo je već od ponedeljka.

Opština Ruma započela je otkup povrtarskih proizvoda od rumskih proizvođača koji u vreme krize ne mogu da plasiraju svoju robu. Prvi otkupljen kontingent ukrasne salate i zlatnih šampinjona podeljen je penzionerima koji su išli u jutarnju kupovinu, reč je predsednika Opštine Ruma.

Svi povrtari koji imaju višak proizvoda treba da se jave Opštini

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić je rekao da svi povrtari koji imaju višak proizvoda treba da se jave Opštini, koja će nakon procene kvaliteta otkupiti robu i dodao da će lokalna samouprava ovom merom pomoći povrtarima, kako im ne bi propala roba i uložen trud i novac, ali i kako ne bi dolazilo u situaciju da ih bilo ko na tržištu ucenjuje.

Antun Markić i Kosta Milojević iz Rume su prvi poljoprivrednici od kojih je otkupljen višak proizvoda, a za mere podrške povrtarima lokalna samouprava je izdvojila tri miliona dinara, a ako bude potrebe opredeliće se dodatna sredstva, rekao je Mančić za SremskeNovine.

SREM: Pijan i sa falsifikovanim tablicama vozio tokom policijskog časa

Autor: VojvodinaInfo/SremskeNovine