Ona je vatrogasac, a svojim fotkama pali društvene mreže – Upravo zbog golišavih fotografija je dobila OTKAZ!

Instagram skrinšot

Devojka iz Montane tuži svoju bivšu vatrogasnu stanicu jer su je, navodno, otpustili zbog fotografija koje je objavljivala na svom Instagramu.

Presli Pričard, bivša vatrogasna bolničarka u vatrogasnoj stanici Evergrin, u tužbi navodi kako je otpuštena zbog pola. 

Ona na Instagramu promoviše svoje fitness aktivnosti i zdrav životni stil kaže kako su je iz službe zamolili da obriše neke od objava na kojima vežba ili je u vatrogasnoj uniformi.

Iz stanice su joj prvi put pristupili 2018. kako bi je upozorili da su joj objave previše provokativne, prenosi „Fox News“.

Pričard kaže je nastavila sa svojim uobičajenim aktivnostima na Instagramu, koje uključuju i sponzorisani sadržaj.

Napetosti sa čelnicima nastavile su se nakon što je počela da prodaje majice za fitnes s natpisom „Firefight Like a Girl“.

Ona kaže kako joj je nadzornik dao dozvolu za fotografisanje sa takvom majicom, a jedini zahtev koji je imao je bio da se ne vidi logo ni na jednoj fotografiji. Kasnije je primila disciplinsko pismo u kojem je pisalo da je prekršila dva pravila, koja su uključivale učestvovanje u ponašanju koje omalovažava stanicu i korišćenje objekata stanice radi lične koristi.

Rekli su joj kako će dobiti otkaz u roku od pet dana ako ne obriše sav sadržaj povezan sa stanicom sa društvenih mreža, a osim toga, unazađena je na saradnicu koju zovu samo kad je potrebna.

Na kraju je odlučila kako neće brisati objave, i to nakon konsultacija s advokatima koji su joj rekli da ne mora, piše „Vice”. No kad se vratila na posao u avgustu nakon petonedeljnog bolovanja zbog operacije, dobila je otkaz. U tužbi sad traži kompenzaciju za izgubljene plate, vreme i emocionalni stres zbog kojeg je morala da traži medicinsku pomoć.

Foto: Instagram