Ombudsman apeluje na medije zbog slučaja sa komunalnom milicijom

SHARE
Screenshot
Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je na medije da u svojim izveštajima o događaju koji se desio nedaleko od Vidikovačke pijace i sličnim slučajevima ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica, ističući da je po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole, prenosi Beoinfo.
adsteam seo i izrada web sajta

Valjarević je u saopštenju naveo da se najpre posredstvom elektronskih, a potom i štampanih medija, informisao o događaju koji se desio kod Vidikovačke pijace, kada je prilikom kontrole prodaje robe došlo do fizičkog sukoba, pri čemu je povređena pripadnica Komunalne milicije.

Iz medijskih objava dalje smo saznali da su nakon navedenog događaja jedno lice priveli pripadnici MUP-a, a da je pripadnica Komunalne milicije prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije„, naveo je on.

Kaže da je na osnovu navedenih saznanja, a u skladu sa Odlukom o ombudsmanu, po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole. Prema njegovim rečima, kontrola i nadzor obavljeni su juče u službenim prostorijama Sekretarijata za poslove komunalne milicije, pri čemu je obavljen službeni razgovor sa v.d. sekretara Ivanom Divcem i licima povezanim sa opisanim događajem.

Valjarević je apelovao na medije da ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica.

Takođe, pozivamo građane i sva službena lica koja učestvuju u postupku kontrole i zaštite komunalnog reda, da se pridržavaju svih propisa jer je očuvanje i unapređenje komunalnog reda u zajedničkom interesu svih građana„, istaknuto je u saopštenju ombudsmana.

 

Autor: Tanjug

adsteam seo i izrada web sajta