Ograničenje CENA MASKI I RUKAVICA više neće važiti

Pixabay
Uredba kojom je Vlada ograničila cene zaštitnih sredstava, maski i rukavica u apotekama, na maksimalnih 120 odnosno 40 dinara, prestaće da važi sa ukidanjem vanrednog stanja.

Ovo je samo jedna od 11 odluka, čija će primena prestati ukoliko danas Skupština Srbije donese odluku da se ukine vanredno stanje uvedeno 15. marta zbog pandemije virusa korona, pišu Novosti.

ČITAJTE I: Porast broja zaraženih u Sremu – najviše u Sremskoj Mitrovici 

Osim uredbe o ceni maski i rukavica, prestaje i ona o organizovanju rada poslodavaca, rokovima u sudskim postupcima, načinu učešća optuženog na glavnom pretresu, o dodatnom zaduživanju, organizovanju rada ustanova socijalne zaštite i domskog smeštaja, o poreskim merama za vreme vanrednog stanja radi ublažavanja ekonomskih posledica tokom vanrednog stanja.

Kako je objašnjeno u Vladi, do stupanja na snagu odgovarajućih zakona i posle ukidanja najrigoroznijih mera, i dalje će važiti uredbe o rokovima u upravnim postupcima, pomeranju rokova za podnošenje godišnjih izveštaja korisnika budžetskih sredstava, fiskalnim pogodnostima privrednim subjektima i građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije, o merama u drumskom saobraćaju, novčanoj pomoći gazdinstvima i građanima…

 

Autor: Novosti