Ogorčena Novosađanka uputila pismo “Gradskom zelenilu”

pismo Gradskom zelenilu
Oglas
Nezadovoljna načinom i tempom kojim se kosi trava u njenom kvartu, Vesna Zeljković, stanovnica najvećeg naselja u Novom Sadu – Novog naselja, uputila je otvoreno pismo  “Gradskom zelenilu”.

Pismo “Gradskom zelenilu” nosi naziv “Ko kosi, a ko im glavu nosi”.

„Svedok sam iz godine u godinu ovog očaja. Ovo je bruka za Vas (“Gradsko zelenilo”), a još više za nas koji to trpimo i plaćamo. Zar se ovako kosi trava? Imate sva čuda od tehnike, ali džaba vam sve. Ako treba da vas se pošalje na edukaciju u Englesku, Nemačku ili bilo gde, hajde i to da izguramo. Samo ovaj jad i nemar da ne gledamo. Ili nemojte kositi. Novi Sad, Novo naselje, livadica kod moje zgrade ili bilo gde, svuda je isto. Bruka i sramota.“ – ogorčeno je napisala Vesna.

Ove godine, je u najvećem delu Novog naselja, trava ostala nepokošena nedeljama, te je na određenim lokacijama, čak i oko vrtića i škole, narasla skoro metar. Činjenica u prilog tome ja da su brdašca (atomska skloništa) između Bulevara Jovana Dučića i Ulice Partizanskih baza u subotu kosila po šestorica kosača odjednom.

Ali nije problem ni samo to što se trava ne kosi. Problem je taj da je i ono što je košeno, uklanjano sa tolikom neznanjem ili nesavesnošću pa su se mnogi građani s pravom bunili danima unazad.

Previous articleU zemljama Evropske unije emitovanje ugljen-dioksida u konstantnom porastu
Next articleModni dodatak koji će biti najtraženiji ovog leta – marame i trake za kosu