Oduzimaju se ski karte onima koji ne nose maske

Pixabay
Da su alarmantne brojeve zaraženih virusom korona ozbiljnio shvatili i nadležni na planinama, pokazuje današnji primer sa Kopaonika.

Naime, tamo je tokom kontrole na skijalištu utvrđeno nepoštovanje epidemioloških mera, zbog čega su skijašima čak i oduzeti ski pasevi!

– U ski centru Kopaonik je danas, tokom redovne kontrole poštovanja epidemioloških mera na skijalištu, oduzeto 20 ski karata korisnicima koji su, i pored upozorenja redara, odbijali da nose zaštitne maske. Redari Skijališta Srbije su opominjali korisnike da su u obavezi da poštuju propisane epidemiološke mere i da ne mogu da stoje u redu niti da uđu na žičaru bez zaštitne maske odnosno bandane – prenosi InfoKop.

Svima koji nisu imali maske su iste ponuđene ali su odbijene, pa su kontrolori morali da oduzmu ski karte.

– Skijališta Srbije još jednom apeluju na skijaše i bordere da se pridržavaju svih propisanih mera, da drže rastojanje najmanje 1.5 metar i da obavezno nose zaštitne maske. Svako ko nema masku ili je zaboravio, može da je preuzme kod redara na polazu žičare. Korisnici koji se ne budu pridržavali mera, biće isključeni iz reda i oduzeće im se ski pas. Molimo sve da vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih korisnika ski centra – navode na sajtu Info Kopa.