Održan ,,Festival boja“ na Štrandu povodom Dana mladih

Ilustracija/Pixabay
Povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih na najvećoj novosadskoj plaži Štrand organizovan je drugi po redu Festival boja u organizaciji OPENS-a, Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, a više stotina mladih učestvovalo je u gađanju bojama, obojivši i sebe i najveću peščanu plažu na Dunavu u kolorit boje, prenosi agencija Anadolija.

Festival je drugi put organizovan u Novom Sadu, a visoke temperature učinile su da poseta događaju bude još masovnija, jer je novosadska plaža bila prepuna.

Kako je rekla Ivana Miloradov, portparol OPENS-a, za ovu godinu pripremljeno je 18.000 kesica s bojama, a postavljeni su i topovi s bojama.

U ovoj zabavi za mlade potrošno je svih 18.000 kesica boje koje su za ovaj događaj nabavljene iz Indije i koriste se za tamošnji Holi festival kojim se slavi prelazak iz proleća u leto i koji se proširio na razne krajeve sveta.

Ivana Miloradov navodi da je cilj ove manifestacije, između ostalog i da se pošalje u Evropu slika mladih iz Novog Sada i predstavi njihov rad.

Kruna svega što radimo tokom cele godine dolazi na Međunarodni dan mladih, kada verujemo da imamo pravo da se zabavimo i da slavimo energiju mladih i različitost. Festival boja je simbolično jedan od načina na koji možemo to da uradimo zato što verujemo da mladi svojom energijom kreativnošću i idejama boje grad„, kazala je Ivana Miloradov.

Ona je naglasila da je Festival boja jedna u nizu aktivnosti koje se organizuju povodom Međunarodnog dana mladih i podsetila da je tema koju su Ujedinjene nacije odredile za ovaj datum transformacija znanja, pa se i OPENS bavi tom tematikom.

Nakon zabave s bojama, žurka se nastavila uz vodu i muziku didžejeva, a celokupnom programu na Štrandu prisustvovalo je više hiljada mladih.

Autor: Anadolija