Odnosi s mađarskom manjinom prijateljski i bratski

Copyright: © ATA Images
Oglas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jučeda je veoma zadovoljan saradnjom sa Savezom vojvođanskih Mađara i odnosima sa pripadnicima mađarske manjine u Srbiji.

„Ti odnosi su prijateljski i bratski, i nemamo ništa protiv mađarskih investicija u našu zemlju, nemamo ništa protiv podrške koju Mađarska pruža Mađarima u Vojvodini, naprotiv, srećni smo zbog toga“, rekao je Vučić posle izlaganja šefa poslanika SVM Balinta Pastor

Vučić je napomenuo da time povećavaju i naš BDP i rade na razvoju sest ili sedam opština gde Mađari predstavljaju većinsko stanovništvo, a učestvuju u projektima i u centralnoj Srbiji i pomažu u Republici srpskoj.

„Veoma sam zahvalan na konstruktivnosti SVM i ponosan na odnose koje Srbi i Mađari danas imaju“, istakao je Vučić, podsećaju da su se samo pre 20 godina dešavale tuče u svim mestima na teritoriji severne Srbije, a danas to gotovo da ne postoji.

„Kao predsednik republike sam zadovoljan i ponosan zbog toga, i verujem da i sa drugim manjinskim zajednicama možemo da izgradimo takve odnose pune poverenja.“

Napomenuo je da su saobraćajni projekti u Vojvodini veoma važni i da će Srbija ulažiti preko 60 miliona evra u puteve u pokrajini.

Napominje i da će pruga Beograd-Budimpešta, deo Beograd-Novi Sad, biti otvorena najkasnije u februaru, i da će u potpunosti da promeni izgled Srbije.

android aplikacija
Previous articleLončar: Moguće je da ćemo vakcinu primati jednom godišnje
Next articleSRBIN KOJI JE IGRAO ZA NDH, USTAŠE GA UBILE POSLE 3 DANA: Otkrivena tragična priča koju Hrvatska želi da zaboravi!