„Odluka medicinskog dela Kriznog štaba je da se ne slavi Nova godina“

© ATA Images
Oglas

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ponovio da se medicinski deo štaba zalaže za kovid propusnice koje će važiti 24 sata. Najavio i produžen raspust.

On je gostujući na TV Prva izjavio da se ceo medicinski deo Kriznog štaba zalaže za uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata, ali istovremeno dodaje i da je odgovor na pitanje „da li je to realno“ – nije.

– Umrla nam je od kovida nevakcinisana devojka stara svega 25 godina – rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, svi bi trebalo da budu svesni druge strane priče o kovid propusnicama koje važe 24 sata, a to je mogućnost provere sprovođenja takve mere, a to u u Srbiji, kako kaže dr Tiodorović nije moguće.

– Ako me pitate da li je realno – nije, jer ako nemate ni u Komunalnoj miliciji sve koji su vakcinisani, a niti ih imate dovoljno, ne može se to sprovesti. To bi značilo da imamo po jednog policajca za svakog građanina – istakao je Tiodorović.

On je podsetio da o tome ne odlučuje Krizni štab, niti njegov medicinski deo jer su oni savetodavno telo Vlade Republike Srbije.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

– Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji – rekao je Tiodorović.

On je naglasio d aje od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte do 30 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

– Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi – ocenio je Tiodorović.

Pohvalio je primer preduzeća „Stara planina“, koje od 1. januara uvodi kovid propusnice koje će važiti 24 sata, dodajući da kada bi bilo više takvih primera onda bi sve bilo mnogo lepše. Ali, ističe, nažalost to nije tako i sada će i đaci imati produžen zimski raspust.

Inače, tema zimskog raspusta jedna je od glavnih tema naredne sednice Kriznog štaba.

Govoreći o predstojećim praznicima, odnosno, slavama i dočeku Nove godine po trgovima, dr Tiodorović kaže da je odluka medicinskog dela Kriznog štaba da se to ne organizuje uopšte.

Međutim, upitan da prokomentariše izjave gradskih čelnika koji su već najavili i ko će na glavnom beogradskom trgu pevati za doček Nove godine, dr Tiodorović kaže da smo mi demokratsko društvo i da su moguća razna mišljenja. Ali, ipak, napomenuo je da bi se, kada se govori o toj temi, opet trebalo vratiti na pitanje mogućnosti kontrole takvih događaja.

A na pitanje kada će se održati naredni sastanak Kriznog štaba, kaže da će to biti ove sedmice, ali da dan još uvek nije preciziran.

(telegraf.rs)

android aplikacija
Previous articleKATASTROFA U BEOGRADU: U eksploziji u fabrici raketa poginulo dvoje (VIDEO)
Next articleSREM: Uhapšen mladić kod koga je pronađen gasni pištolj