Od subote u 22 časa KOVID propusnice u svim UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

Oglas

Krizni štab je na današnjoj sednici doneo odluku da se zbog epidemiološke situacije sa korona virusom u Srbiji uvedu kovid propusnice.

Od 23. oktobra, od 22 časa, građani neće moći da budu u zatvorenom prostoru bez validne propusnice.

Odluka da od subote, 23. oktobra, od 22 časa uvedemo kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru. Nakon 22 časa od subote nećete moći da budete u zatvorenom bez validne kovid propusnice – kazala je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je istakla da kada je reč o nošenju maski najviše se kontrolišu tržni centri, prodavnice i javni prevoz i dodala da će inspekcije obilaziti objekte po ceo dan.

Validan sertifikat je potvrda druge doze (ne sme proći duže od 7 meseci od primanja druge doze), odnosno treće doze vakcine. Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, takođe je obavezan ako želite da sedite u zatvorenom prostoru nakon 22 sata. Antigenski test ne sme biti stariji od 48 sati.

Kovid redar ili inspektor ili komunalni milicajac će na ulazu skenirati QR kod, i proveriti da li je propusnica validna: može biti u digitalnom ili papirnatom obliku.

Oko 15% stanovništva je do sada primilo treću dozu vakcine protiv koronavirus.

KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Uvode se COVID propusnice u Srbiji!

Previous articleDok je žena spavala METEORIT joj uleteo u krevet (VIDEO)
Next articleOtkriveno koliko je Zakerberga koštao pad Fejsbuka – Bez milijardi za par sati