Od ponedeljka tačan plan nastave za studente

Pixabay
Oglas
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je za Kurir da je stručni tim iz ministarstva koje vodi napravio plan obavljanja nastave na fakultetima od 1. oktobra, koji je poslat lekarskom delu kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

– Oni početkom naredne nedelje treba da odluče o formi u kojoj će se odvijati nastava na fakultetima – poručio je Šarčević i dodao:

– Neki fakulteti bez problema mogu da organizuju onlajn nastavu, i to se neće odraziti na kvalitet studiranja, ali neki fakulteti moraju da organizuju vežbe kod kojih je neophodno prisustvo studenata. U tom smislu, nije isto studirati medicinu i političke nauke – objašnjava ministar.

Roditelji na mukama

Neizvesnost u vezi s tim da li će se nastava obavljati onlajn ili na fakultetima zadala je muke i roditeljima mnogih akademaca iz unutrašnjosti koji su u dilemi da li svojim studentima da nalaze smeštaj u univerzitetskim centrima, ili će moći da ostanu kod kuće i predavanja pohađaju onlajn.

– Još uvek nemamo informacije od univerziteta o tome kako će uprava organizovati nastavu od oktobra, da li će predavanja i vežbe biti organizovani onlajn ili će studenti morati da posećuju fakultet. Budući da moja ćerka studira bezbednost, većina predmeta je teorijska, ali to ne znači da možda neće biti nekih obaveznih vežbi – rekla je za Kurir majka jedne studentkinje iz unutrašnjosti.

 

Autor: Kurir TV

Previous articleKuda i kako možete da otputujete avionom?
Next articleVesić podnosi tužbu protiv Ivana Ivanovića