Od otmice srpskih rudara na Kosovu i Metohiji 23 godine, odgovornih nema

Pixabay
Oglas

Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa „Belaćevac“, Termoelektrane „Obilić“ na Kosovu i Metohiji, a za taj zločin niko nikada nije odgovarao.

Na današnji dan, pre 23 godine u ranim jutarnjim satima oteti su Dušan Ađančić, Pera Ađančić, Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić.

Oni nikada nisu pronađeni, a njihove porodice i dalje vape za istinom.

Otmica belaćevaćkih rudara označila je početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, podsećaju iz Kancelarije za KiM.

Vinovnici tog zločina nisu pronađeni niti privedeni pravdi, a niko od predstavnika međunarodnih organizacija i privremenih institucija na KiM nije ponudio odgovore o sudbini srpskih rudara i mnogih drugih naših stradalih sunarodnika.

„Umesto istine o nestalima, mi se danas na KiM suočavamo sa pojačanim pritiscima i sve učestalijim napadima na srpsko stanovništvo, povratnike, hodočasnike, sveštenike i sa sistematskim sprečavanjem otkrivanja masovnih grobnica sa srpskim žrtvama zločina albanskih ekstremista“, ističu iz Kancelarije za KiM.

Poručuju da će Beograd nastaviti da poštuje međunarodno pravo i pravdu i da traga za kompromisima u rešavanju kosovsko-metohijskog pitanja, ali i da se sa bolom i pijetetom seća svojih stradalih sunarodnika.

„Čuvanjem sećanja i rasvetljavanjem zločina i sudbine nestalih lica, otvara se put procesu pomirenja u regionu“, dodaje se u saopštenju.

android aplikacija
Previous articleOstalo vam je vina? Evo zašto treba da ga ZALEDITE
Next article8 odličnih saveta za vođenje ljubavi kad je napolju paklena vrućina!