Od danas na računu 10.000 dinara

Pixabay
Oglas

Novu jednokratnu pomoć od 10.000 dinara danas dobijaju zdravstveni radnici, a mladi od ponoći mogu da se prijave za državnu pomoć od 100 evra, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Govoreći za RTS on je naveo da zdravstveni radnici podršku dobijaju u kontinuitetu što je način da im se kaže hvala za sve što čine za zemlju i građane.

Precizirao je da će novčanu pomoć dobiti 122.462 zdravstvena radnika u Srbiji.


Materijalnu pomoć dobijaju zdravstveni radnici u zdravstvenom sistemu, vojno-zdravstvenim ustanovama, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Mladi od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti moći će da se prijave noćas od ponoći do 30. januara.

Prijave su elektronske preko portala Uprave za trezor kroz jednostavan postupak.

„Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac“, objasnio je Mali.

Dodao je da oni koji nemaju račun samo biraju banku, a u njoj će im biti otvoren račun na koji će država uplatiti 100 evra.

„Nakon toga ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac“, rekao je Mali.

On je najavio da će novac mladima biti isplaćen 1., 2. i 3. februara.

Ministar je najavio da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške.

(rtv.rs)

android aplikacija
Previous articleŽENA PREMINULA ISPRED KOVID AMBULANTE: Tužna scena na Voždovcu, lekari pokušali reanimaciju
Next articleKako da pravite razlikovati grip i omikron?