Od 2021. drugačiji rok otplate keš kredita

novac
Image by martaposemuckel from Pixabay
Oglas

Kraći rok otplate za keš kredite

Banke u Srbiji će od 1. januara sledeće godine odobravati gotovinske i potrošačke kredite, izuzev stambenih i onih za kupovinu automobila, s rokom otplate koji će biti kraći za još godinu dana u odnosu na 2019.

Propisima Narodne banke Srbije, koji se primenjuju od početka ove godine, rok otplate ovih kredita je već skraćen sa deset na osam godina, od iduće će se odobravati s rokom vraćanja najduže na sedam godina, dok će 2021. taj rok biti skraćen na šest godina.

Smisao uvedenih mera je, kažu za Tanjug u NBS, podsticanje opreznog preuzimanja rizika od strane banaka njihovim usmeravanjem na održivo kreditiranje i izbegavanje prekomerne izloženosti određenim vrstama kreditnih proizvoda, bez uvođenja administrativne mere zabrane pojedinih vidova kreditiranja.

Poručuju da to treba da doprinese sprečavanju negativnih posledica po građane i po finansijsku stabilnost u Srbiji, tako što otklanja rizik od stvaranja novih problematičnih kredita.ju od početka ove godine, rok otplate ovih kredita je već skraćen sa deset na osam godina, od iduće će se odobravati s rokom vraćanja najduže na sedam godina, dok će 2021. taj rok biti skraćen na šest godina, prenosi RTV.

android aplikacija
Previous articleFedererov lik na kovanicama od 20 i 50 franaka
Next articleOBRT U SLUČAJU MRTVOG DETETA: Nije bilo čedomorstva kod Apatina?!