Od 1. novembra još 30 evra PENZIONERIMA, ostalim građanima dan kasnije

Pixabay
Oglas

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države – 1. novembra, dok će ostalim građanima biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je naglasio da se do sada ukupno za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo 5,767 miliona građana.

„Država nastavlja da pomaže i privredi i građanima i 1. novembra ćemo, kao što sam i obećao, već isplatiti najveći deo građana. Drugih 30 evra pomoći države penzioneri će dobiti 1. novembra, a 2. i 3. novembra ćemo isplatiti ostale građane„, kazao je Siniša Mali.
Na pitanje šta mogu da urade građani koji su promenili banku nakon što su se prijavili za dobijanje državne pomoći, Mali je rekao će tim građanima država automatski otvoriti namenski račun u toj banci u kojoj je neko već imao račun, kako bi mogao tu da dobije novčanu pomoć. „Dakle 1. novembra kreću isplate i do 3. novembra svi će biti isplaćeni (koji su se za to prijavili). Očekuje nas i 20 evra u decembru, što je bio deo rebalansa budžeta„, naveo je Mali.

On dodaje da od 15. do 30. novembra traje prijava preko portala Uprave za trezor za one koji se nisu prijavili za pomoć od 30 evra isplaćenih u maju i za 30 evra u novembru, a koji žele da dobiju 20 evra u decembru ili sada ispunjavaju uslove – u međuvremenu su dobili prebivalište ili ličnu kartu, ili postali punoletni.

 

UDES U NOVOM SADU: Nekoliko povređenih u nezgodi na Novom naselju

android aplikacija
Previous articleSrbin uhapšen u Mađarskoj, prevozio 16 migranata
Next articleUvođenje 5G mreže u Srbiji u prvoj polovini 2022.