Očevi iz Novog Sada pokrenuli akciju i opremili Dečiju bolnicu

SHARE
Foto: izzzdiovns.rs

Grupa novosadskih očeva, okupljenih oko Fejsbuk grupe Tate Novosađani, za samo jedan dan uspeli su da prikupe novac namenjen za kupovinu neophodne opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu.

vojvodinainfo

Inicijativa je spontano pokrenuta u ponedeljak, a kako za portal 021 govori Aleksandar Petković, na tu ideju je došao pošto je zbog čestih boravaka u toj ustanovi primetio da bolnici nedostaje nekoliko sitnih aparata za potrebe svih trenutno „ležećih“ beba.

S obrzirom na to da bolnici nedostaju inhalatori, došao je na ideju da, uz pomoć članova grupe „Tate Novosađani“, nabavi nekoliko ovih aparata.

U grupi sam pitao druge očeve da li neko ima jedan inhalator, nadajući s da će neko imati i da će to bolnici zaista značiti. To je ubrzo uzelo maha i ljudi su se neverovatno angažovali, zvali, slali poruke, nudili se.

Na kraju smo nas petorica kupili potpuno novi inhalator, jedna turistička agencija je donirala još jedan novi inhalator, a potom je i jedan od očeva koji je već učestvovao u kupovini novog, donirao i polovan inhalator.

Brzo sam javio supruzi da prenese osoblju bolnice i da ih pita da li možda još nešto treba“, kaže Aleksandar, pozitivno iznenađen odzivom i efektom koji je jedan post u ovoj grupi imao.

Foto: Tate Novosađani

On je objavio fiskalni račun i sve podatke o ovoj kupovini u grupi, kako bi cela akcija bila maksimalno transparentna, te se zahvalio svima na učešću.

Supruga mu je javila da bi bilo dobro nabaviti stetoskop za sestre, što je dovelo do nove objave i još većeg odziva tata.

Raspitao sam se o spravama i došao do cene od 3.000 dinara po stetoskopu. Nas osmorica smo se dogovorili da prikupimo novac, a jedan od članova se potom javio i rekao da može da dobije popust od 20 odsto na cenu zahvaljujući studentskom indeksu.

Ubrzo smo se nas devetorica našli ispred prodavnice i kupili tri stetoskopa za 7.200 dinara„, kaže Aleksandar Petković, inicijator akcije.

 

Izvor: Luftika/021.rs

 

 

vojvodinainfo