Obratite PAŽNJU – Evo kako je jedan Apatinac prevaren kupovinom putem interneta

Oglas

Radio Televizija Vojvodine danas je objavila na svom sajtu priču o jednom Apatincu koji je prevaren putem online kupovine.

Iako smo svesni da takvih prevara ima mnogo, ipak niko nije slutio da će neko u ovo teško vreme usred epidemije virsua da zloupotrebiti situaciju zarad sitne dobiti.

Prenosimo tekst:

Apatinac Željko Barać prevaren je kupovinom putem interneta, a umesto 100 “nitrilnih rukavica” odličnog kvaliteta, brzom poštom stiglo mu je osam loših maski. Željko kaže da nije ni slutio da će neko u vreme korone smisliti takav način da vara ljude.

“Paket od 100 rukavica ili 50 pari bio je na akciji u pola cene za 1.999 dinara. Pošto imam zanatsku radnju, a rukavice trebaju za bezbedan rad za vreme epidemije, naručio sam ih po povoljnoj ceni, jer nisam ni pretpostavljao da bi me neko u ovom vremenu epidemije korona virusa tako podlo prevario. Bio sam šokiran kada sam otvorio brzu poštu i video samo osam maski loše sašivenih od sumnjivog materijala. Kada sam prodavca kontaktirao putem inboksa na fejsbuku i napisao mu da sam platio robu, koja mi nije isporučena, administrator mi je odgovorio da će problem zabune biti rešen, a nakon te prepiske sam blokiran na fejbuku! Tada sam shvatio da greška neće biti ispravljena i da sam prevaren”, priča ogorčeni Željko Barać za RTV.

Kako na fejsbuku postoji stranica “crna lista fejsbuk prevaranata”, Barać je na istoj podelio svoje iskustvo sa “on lajn”prodavcem prevarantom, nakon čega su se na njegov post počeli javljati mnogi drugi ljudi koji su na isti način prevareni od istog prodavca na fejsbuku.

“Kada sam pozvao kontrolu brze pošte sa kojom inače sarađujem i pitao za podatke firme, koja mi je poslala paket, odgovorili su mi da nemaju nikakve podatke o pošiljaocu. Bio sam šokiran! Svima nam slabo ide prodaja, nije 2.000 dinara puno, a nije ni malo, plus 300 dinara poštarine, treba svaki dinar zaraditi….Slučaj policiji nisam prijavio, jer je suma mala, pa verujem da nema osnova za tužbu ili gonjenje za prevaru,a prevaranti verovatno računaju na to, pa “rade posao” u vreme korone… Žalosno je što neko želi da zaradi na takav način. Ovim putem apelujem na ljude da prate “crnu listu” i da dobro provere od koga naručuju maske i rukavice kako ne bi bili namagarčeni i prevareni kao ja ”, iskren je Barać.

(Radio Televzija Vojvodine)

Previous articleProtesti i rasprave ispred SKUPŠTINE – FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA
Next articleKim Džong Un je dobro?