Oborena dva ukrajinska helikoptera sa komandantima nacističkog bataljona „Azov“

Foto: RU Agencija NM
Oglas

Vojska Donjecke Nerodne Republike oborila je dva helikoptera u kojima su se nalazili komandanti ekstremističkog bataljona „Azov“ koji su pokušali da pobegnu iz Marijupolja, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Kako je saopštio general, jutros je kijevski režim pokušao da evakuiše komandni sastav „Azova“ uz pomoć dva helikoptera. Međutim, snage DNR su oborile oba Mi-8.
Jedan helikopter je oboren trofejnim oružjem – američkim prenosnim protivvazdušnim raketnim kompleksom „Stinger“ u području mesta Ribacka, dok je drugi ukrajinski Mi-8 raketom oštećen, odleteo u pravcu Crnog mora, i pao na 20 kilometara od obale.

„Ruske Vazdušno-kosmičke snage su uz pomoć sredstava protivvazdušne odbrane oborile jedan ukrajinski helikopter Mi-24, 30 kilometara zapadno od Izjuma, kao i četiri ukrajinska drona u području Tamarina, Lisičanska i Volnovahe“, dodao je Konašenkov.

Od početka izvođenja specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska je uništila 124 aviona, 80 helikoptera, 345 bespilotnih letelica i 1.826 tankova i druge oklopne tehnike.

Ofanziva se nastavlja

Ustanici DNR i LNR nastavljaju ofanzivu u Donbasu, za dan je uništeno 90 ukrajinskih boraca, izjavio je Konašenkov.

„Jedinice snaga LNR nastavljaju ofanzivna dejstva na periferiji Severodonjecka. Za dan su napredovale dva kilometra u dubinu odbrane 57. zasebne motorizovane pešadijske brigade. Likvidirano je preko 40 ljudi iz ukrajinske brigade, tri borbena vozila pešadije, tri vozila različite namene i dva poljska skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja“, rekao je on.

Kako je dodao, snage DNR preuzele su kontrolu u delu naseljenog mesta Novobahmutovka. Trenutno se vode borbe sa jedinicama 25. ukrajinske vazdušno-desantne brigade na periferiji naseljenog mesta Novoselovka.

Ranije je čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio da je Marijupolj oslobođen 90-95 odsto.

android aplikacija
Previous articleŠta nas čeka u budućnosti: Moguća ova tri scenarija o pandemiji
Next articleIsključenja vode u Novom Sadu