Obolelom od korona virusa zakazali pregled za septembar!

lekari
Lekar, ilustracija, Pixabay
Oglas

Nakon što je opasni virus iz Kine potresao Evropu, velika panika se digla kako u Srbiji tako i u zemljama u regionu.

U Italiji je poprilično dramatična situacija dok se u zemljama bivše Jugoslavije za sada primenjuju stroge mere zaštite od ovog virusa.

Portal šatro.info je na temu svih dešavanja u proteklih par dana u BiH napravio malu šalu koja je blago rečeno realistični osvrt po pitanju zakazivanja termina i dolaska na red kada je reč o lekarima i pregledima.

Prenosimo tekst u celosti;

Univerzitetski klinički centar u Sarajevu i cijeli zdravstveni sistem Kantona Sarajevo, ali i cijele Bosne i Hercegovine se digao na noge. U BiH je došao popularni koronavirus koji prijeti da se proširi i na taj način napravi veliku štetu već oštećenom natalitetu države.

Ovu pojavu žele da spriječe, te su odmah zakazali termine pregleda u najranijem mogućem roku. Ovim se pozabavila lično direktorica UKCS-a i supruga prve dame u Bošnjaka, Sebija Izetbegović.

“Odmah smo ih primili na protokol i sačekali Feridu iz kadrovske da dođe i nadgleda cijeli proces. Ljekari porodične medicine su im dali po topao čaj i po Septolete da cuclaju dok sačekaju da im protokolišemo zahtjeve. Kada su nam rekli da nisu ni iz jedne stranke, da nemaju ni dajdžu ni tetku na klinici, mi nismo znali kako da im pomognemo. Svi termini za preglede su popunjeni do septembra. Zaista smo ušli duboko u analizu tog rasporeda i shvatili da nema ni jednog mogućeg termina koji bismo mogli pomjeriti. Stoga smo ih naručili za prvi slobodan vanstranački i vanporodični koji je u septembru. Građanima poručujemo da se ne sekiraju, jer smo ovim pacijentima iznajmili jedan stan u kojem će da borave dok ne dođu na red za svoj pregled”, rekla je Sebija Izetbegović.

Iz UKCS-a javljaju da će čim naprave detaljne pretrage u septembru, izvijestiti javnost o ovoj situaciji, a do tada se ne treba sekirati. – Autor: šatro.info

Previous articleCrvena zvezda izvukla bod u Inđiji, Spartak iz Subotice zasluženo pobedio
Next articleNovi Sad planira kupovinu električnih autobusa