Obnova pruge Subotica – Segedin

SHARE
brza pruga
Pruga, Foto: Marija Jevtić
vojvodinainfo

Naredne godine počinje rekonstrukcija pruge između Subotice i Segedina. To je prvi posao koji će se konkretno realizovati u okviru sporazuma potpisanih između Vlada Srbije i Mađarske, a vezano za infrastrukturna ulaganja u našoj zemlji.

Projekat revitalizacije i izgradnje pruge između Subotice i Segedina, a nakon toga i između Subotice i Baje uživa punu podršku Vlada Srbije i Mađarske, prenosi RTV.

Cilj je da se oživljavanjem pruge spoje Segedin i Subotica, dva privredna centra, i najveća rečna luka u Mađarskoj, koja se nalazi u Baji.

Na petoj zajedničkoj sednici Srpske i Mađarske Vlade, koja je nedavno održana u Subotici, ministarka Zorana Mihajlović i njen kolega Laslo Palkovič, potpisali su memorandum o razumevanju, ali državni sekretar Imre Kern podseća da politička volja da se taj posao realizuje postoji već od ranije.

Pruga Segedin-Subotica-Bačalmaš-Baja ukupno je dugačka 98 kilometara. Projekat predviđa rekonstrukciju i modernizaciju postojećih deonica i izgradnju demontiranih deonica sa obe strane granice. Posao bi mogao biti gotov do 2022. godine, piše RTV.

vojvodinainfo