Obnavlja se put Vrbas-Srbobran

Ilustracija/Pixabay
Državni put Vrbas-Srbobran spaja dve opštine, ali je i veza sa autoputem E-75. Zbog ogromne frekvencije saobraćaja, posebno teških teretnih vozila put je u lošem stanju, a radovi na zameni asfaltnog sloja počeli su ove nedelje, javlja RTV.

Ove nedelje krenuli su krupni radovi na dugo očekivanoj rekonstrukciji deset kilometara putnog pravca Vrbas-Srbobran. Investitor su „Putevi Srbije“ sa 3 miliona eura, a konzorcijum izvođača obezbedio je najmoderniju opremu za hladnu reciklažu starog asfaltnog sloja.

Poslednjih meseci trajali su pripremni radovi na proširenju puta za pola metra i kopanju upijajućih kanala pored kolovoza.

„Gde je bila širina puta sedam metara mi smo proširili za još pola metra, da bi mogli da se uklopimo. A kanali će se kopati i dalje, kanali nisu završeni. Sa obe strane puta su predviđeni ti upijajući kanali. U okviru ovog projekta ima i hidrotehnike, ima i cevovoda dosta, ima telekomunikacija, struje“, kaže za RTV nadzorni organ radova, građevinski inženjer Dragan Vukojičić.

Kompletno se rekonstruiše i nadvožnjak preko autoputa i tri manja mosta, a rok za završetak rekonstrukcije puta Vrbas – Srbobran je kraj marta naredne godine.

 

Izvor: RTV