Objavljena nova knjiga Emira Kusturice

SHARE
Emir Kusturica
Foto: hellomagazin.rs
Objavljena je nova knjiga reditelja Emira Kusturice pod nazivom „Šta mi ovo treba“ u izdanju „Vukotić media“.

Ovo je treća po redu knjiga Emira Kusturice i sačinjena je od zapisa iz dnevnika u poslednjih 25 godina. Od rata u Bosni i Hercegovini pa do današnjih zbivanja u zemlji i svetu.

Zapisi u ovoj knjizi nemaju nameru da odgovore na pitanja, niti da razreše velike dileme. Sve je tu nastalo iz potrebe da svedočim o vremenu u kojem živim i ostavim trag onima koji će u budućnosti proveriti da li je sve ovo trebalo„, piše Kusturica u uvodu knjige.

Kusturica navodi i to „zašto ne može biti muslimanski izdajnik ako nije musliman, zašto nije ni Bošnjak, zašto je srastao sa srpskom kulturom i hrišćanstvom, zašto voli Republiku Srpsku i Rusiju, zašto Srbiji ne daju da bude i istok i zapad„.

U knjizi se mogu naći i polemike i odgovore na napade raznih francuskih levičarskih filozofa, zatim uzbudljivi razgovori sa Maradonom kao i stavovi o svetskoj politici.

Kusturica u knjizi, na 360 strana, u 80 poglavlja, svedoči o svom životu i svojim dilemama, nadama i sumnjama, ne bežeći ni od jedne teme.

Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se održava od 21. do 28. oktobra, knjiga će biti predstavljena a već sada se može naći u knjižarama.