Objavljen snimak KRAĐE VAN GOGOVE SLIKE (VIDEO)

The Parsonage Garden at Nuenen in Spring", Vinsent Vang Gog / Foto: Wikimedia

Iz muzeja Singer Laren u Holandiji, ukradena je 30. marta slika ,,Prolećna bašta“ Vinsenta Van Goga. 

Holandska emisija koja se bavi rešavanjem stvarnih zločina objavila je snimak koji su zabaležile sigurnosne kamere muzeja.

Na snimku se vidi kako lopov maljem razbija ojačana staklena vrata muzeja tokom ranih jutarnjih časova. Kasnije se vidi kako istrčava kroz suvenirnicu noseći skupocenu sliku Van Goga u jednoj ruci, a malj u drugoj, piše Tanjug.

Kako holandski mediji pišu, policija se nada da će javno prikazivanje ovog snimka pomoći u pronalaženju lopova koji je ukrao sliku iz Singer Laren muzeja, dok je on bio zatvoren zbog venrednih mera.

Za sada niko nije uhapšen, a slika koja je bila na pozajmici iz Groninger muzeja još nije nađena.

Iz policije ističu da je snimak doprineo masovnom javljanju ljudi, a dodali su i da nisu sigurni da je lopov radio sam ili je imao pomoć, jer se jasno vidi i beli kombi ispred muzeja.

Direktor Singer Laren muzeja Evert Van Os saopštio je da objavljeni snimak ne prikazuje celokupan tok pljačke i štetu koju je lopov naneo.

Lopov je razvalio nekoliko vrata i prošao kroz nekoliko nivoa zaštite koje su muzeju predložili eksperti„, rekao je Van Os i dodao da objavljeni snimak ne daje realnu sliku o merama sigurnosti koje je muzej preduzeo da zaštiti vredne umetnine.

 

Izvor: Tanjug/021.rs