Objavljen javni poziv za investicije u seoski turizam

Foto: Zdravko Dulović (Ig: nisamslavko)

Objavljen je Prvi javni poziv za IPARD podsticaje za investicije za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja. Rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od 01. jula 2020. godine do 01. oktobra 2020. godine.

Visina podsticaja iznosi od 65 odsto.

Minimalni i maksimalni iznos povraćaja sredstava:

Minimalni iznos povraćaja sredstava je 5.000 EUR;
Maksimalni iznos povraćaja sredstava je 300.000 EUR;

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom smeštajnih i ugostiteljskih objekata, kupovina nove mehanizacije i opreme vezano za predmetnu investiciju, uređenje pejzaža i unutrašnje putne mreže, razvoj turističkih rekreativnih aktivnosti, kao i opreme za obnovljive izvore energije.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od približno 20.000.000 EUR, u skladu sa Pravilnikom i posebnim propisom koji uređuje raspodelu podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Više informacija na veb sajtu http://www.minpolj.gov.rs

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.