Obeležen praznik mađarske nacionalne manjine – Sveti Stefan Mađarski

Sveti Ištvan, Sveti Stefan Mađarski

Svečanom akademijom sinoć, 20. avgusta je u Novom Sadu, obeležen nacionalni praznik mađarske nacionalne manjine.

Čestitajući praznik pripadnicima mađarske nacionalne manjine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović podsetio je da je Skupština Vojvodine donela odluku da se upravo ovaj dan izdvoji kao datum od posebnog značaja za mađarsku nacionalnu manjinu, a time i za AP Vojvodinu u celini, što je potvrda, kako je rekao, izvanrednih odnosa naša dva naroda.

“Čast je biti sa vama. Sledićemo uzore i primere koji nas spajaju i koji potvrđuju da je put saradnje i međusobnog poverenja i uvažavanja jedini i najbolji put za našu budućnost”, kazao je predsednik Mirović.

Naša saradnja u Pokrajinskoj vladi, Skupštini AP Vojvodine ali i u lokalnim samoupravama širom AP Vojvodine ušla je u četvrtu godinu. Vodimo zajedno politiku konkretnih dela za građane bez obzira na veru i naciju, kazao je predsednik Mirović.

Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Jene Hajnal čestitao je praznik pripadnicima mađarske nacionalne manjine i podsetio da je današnji praznik deo duga prema kralju Svetom Ištvanu.