OBAVEZAN KARANTIN za one koji putuju u Italiju

Italija je uvela niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati, ali i zabranu ulaska iz zemalja koje su ocenjene visokorizičnim, javio je Tanjug.

Na snazi su različite obaveze i zabrane u zavisnosti od zemlje porekla, a od obavezne izolacije izuzete su članice EU i zemlje Šengena, Velika Britanija, Andora, Monako, San Marino i Vatikan.

Ipak, kako navodi Tanjug, za sve zemlje van te liste, ali i za građane EU koji su boravili poslednjih 14 dana u zemljama van područja EU i Šengena, na snazi je obaveza zdravstvenog nadzora i izolacije.

Građanima 14 država van EU, među kojima su Srbija i Crna Gora, dozvoljen je ulazak na teritoriju Italije, uz obavezu karantina od 14 dana.

Italija je u četvrtak zabranila ulazak na svoju teritoriju iz 13 zemalja za koje je ocenila da imaju prevelik broj zaraženih, među kojima su Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija.

Preostalih 11 zemalja koje su na listi na koje se odnosi zabrana su Jermenija, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Čile, Kuvajt, Moldavija, Oman, Panama, Peru i Dominikanska Republika.

 

Autor: Tanjug