Novosadski sajam od sutra osposobljen za smeštaj hiljadu ljudi

Prostor Novosadskog sajma od sutra će biti osposobljen za smeštaj oko 1.000 ljudi, koji će tu imati neophodne uslove za život i medicinsku negu, najavio je jutros ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Poslednje pripreme su u toku. Vojska je na svim ulazima u hale i na Sajam, kazao je Vulin za Tv Pink.

U Master hali i Hali 1 Novosadskog sajma dezinfikovane su, u njima je oko 1.000 kreveta, postavljeni su dodatni toaleti, tuš kabine, paravani, smeštaj za medicinske radnike i prostorija za medicinsko osoblje.

Na devet kreveta biće postavljen jedan paravan, svako će imati kasetu za lične stvari. Život će biti organizovan po vojničkim pravilima i vodiće se računa o svakom ko dođe, a najbolje bi bilo da se za ovim smeštajem ne javi potreba. Objekti u Novom Sadu i Beogradu biće jednako opremljeni, ali to nisu mesta za uživanje, već za lečenje i najmanju moguću izloženost zdravstvenim rizicima„, rekao je Vulin, prošle nedelje tokom posete Novosadskom sajmu, piše Tanjug.

Juče je na društvenim mrežama bio dostupan plan kućnog reda u privremenom sanitetskom centru „Sajam“, gde su navedeni termini za ustajanje, ličnu higijenu, doručak, lekarske preglede i terapije, čišćenje, dezinfekciju prostorija u hali, slobodne aktivnosti, odnosno čitanje literature i dnevne štampe.

 

Izvor: Tanjug/Novosti