Novosađanka proslavila 105. rođendan

Novosađanka Ilona Kovač je 15. oktobra napunila 105 godina.

U nedelju je njen rođendan obeležen na misi u Crkvi imena Marijinog, kojoj baka Ilonka redovno prisustvuje, gde svake nedelje dođe nasuprot njenim godinama.

Tim povodom baka Ilona je dobila buket ruža, 100 belih i pet crvenih, uz rođendanske stihove koji su priredili prečasni Robert i Renata Starović.

Posebno za Ilonku pevala je operska pevačica iz Srpskog narodnog pozorišta Renata Starović, te pesmu „Aleluja“, koju je na mađarskom izveo omladinski hor „Sveti Ivan Kapistranski“.

Foto izvor: Novosti.rs

Godine su teret, ali danas sam veoma srećna – uz osmeh je potvrdila Ilona Kovač, koja i sama ume da se našali na račun svojih godina. – Izuzetno je retko da se tako svi okupimo, i članovi porodice i prijatelji, poznanici i komšije. A šta je tajna dugovečnosti? Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže, rekla je baka Ilonka, prenosi Dnevnik.rs

Baka Ilonka je rođena u Bačkoj Topoli, a u Novi Sad je došla sa 16 godina. Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu.