Novosađanka PALA SA ŽIČARE na Divčibarama

Policija, Ilustracija
Valjevski vatrogasci-spasioci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji dežuraju u stanici na Divčibarama, spasili su i ukazali prvu pomoć 60-godišnjoj Novosađanki koja je teško povređena u padu sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta „Crni vrh“.

„Blic“ piše da se ova nezgoda dogodila juče u poslepodnevnim časovima na vrhu skijališta „Crni vrh“, kada se prosvetna radnica T.P.S. (60) iz Novog Sada, koja je planinarila u društvu prijateljice na Divčibarama, popela na panoramsku ljuljašku, koja je deo žičare ove ski-staze. U jednom trenutku, međutim, ona je ispala iz ljuljaške i sa visine od preko dva metra pala na kamenjar, zadobivši ozbiljne povrede glave, ruku i leđa.

„Primili smo dojavu da se na vrhu ski-staze nalazi teško povređena žena koja ne može da se kreće i odmah se uputili na lice mesta. Problem je bio u tome što do vrha ski-staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo ‘ladom nivom’, praktično probijajući se kroz blato i kaldrmu, morali da vozimo preko stare ski-staze i obodom planine stigli do vrha žičare, ispod koje se, polomljenih ruku, povređene glave i leđa, nalazila Novosađanka sa svojom prijateljicom“, priča Vladimir Mitrović za „Blic“.

Kako objašnjava, povređena žena najverovatnije nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški, nakon čega se ona zaljuljala i izbacila je na kamenito tlo ispod žičare. Uz pomoć kolege Tripkovića, kako dodaje, uspeo je da je imobiliše i smesti u vozilo.

„U međuvremenu smo već obavestili i ekipu hitnu pomoći da se zaputi što je moguće bliže mestu nezgode. Povređenu ženu i njenu prijateljicu smo, ponovo uz teške muke vožnje stazom bez puta, spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa Hitne pomoći. Cela intervencija, pre svega zbog nemogućnosti da se do mesta nezgode brže dođe, trajala je oko sat vremena“, kažu valjevski vatrogasci-spasioci.

Nakon transporta do Urgentnog centra Opšte bolnice u Valjevu, T.P.S. je ukazana prva pomoć, a povrede ruku su stavljene u gips. Zbog dalje opservacije i lečenja, povređena profesorka je potom upućena u Novi Sad.

Mladić (20) OTKINUO devojci nogu na pešačkom pa pobegao

 

Autor: Blic