Novosađanin uhapšen sa 5,7 tona kokaina

SHARE
droga
Ilustracija, Medicinar

Holandska policija je u saradnji s kolegama iz više država uhapsila sve članove posade plovila – devetoricu državljana Crne Gore, među kojima je i Nikola Martinović iz Srbije

Novosađanin Nikola Martinović (41) uhapšen je juče na brodu „Aresa“ u vodama Venecuele, na Karibima, na kom je zaplenjeno 5,7 tona kokaina, što je rekordna zaplena na tim prostorima!
 
Kako Kurir saznaje, osim Martinovića, koji je bio član posade broda koji je plovio pod kamerunskom zastavom, uhapšeno je još osam crnogorskih državljana.
 
adsteam seo i izrada web sajta

Ogroman tovar

– Svi oni privedeni su kao članovi posade plovila, na kom je juče pronađen ogroman tovar kokaina. I Martinović, koji je rođen u Novom Sadu, imao je kod sebe crnogorski pasoš. Veruje se da su oni bili angažovani samo za transport droge, a istraga bi tek trebalo da otkrije kome je zaplenjeni tovar kokaina pripadao – objasnio je izvor Kurira.

U međunarodnoj akciji, u kojoj su učestvovale policije više zemalja, uključujući i srpsku, brod je presretnut u vodama Venecuele, kod Arube. Kako prenose španski mediji, brod je početkom februara isplovio iz Surinama, zatim je zastao u luci Gvaranao u Venecueli, a odatle je navodno trebalo da otplovi u Grčku. – Brod je isplovio iz Venecuele 23. februara i krenuo je ka solunskoj luci – navode oni.

Čim je policija upala na plovilo, pronađena je skrivena tona kokaina. Osam članova posade, među kojima je i kapetan broda, odmah je uhapšeno. – Detaljnim pregledom, kasnije tokom jučerašnjeg dana, pronađena je još veća količina, preko četiri tone kokaina. Pregled još uvek nije završen – preneli su oni.

Uprava cg

Autor:Kurir.rs

adsteam seo i izrada web sajta