Novosađanin pobedio na Saboru violinista u Pranjanima

SHARE
Ilustracija/Pixabay
Veliko finale prvog Sabora violinista Srbije koje je održano u Pranjanima okončano je slavljem Momira Jovanovića (36) iz Novoga Sada koji je pobednik finalnog prvenstva na ovom instrumentu.
adsteam seo i izrada web sajta

Finale je sinoć na igralištu FK Brezak pored rečice Plane privuklo hiljade meštana i gostiju iz daleka, pa ovo gorsko mesto nikad nije primilo toliko sveta.

– Imam nižu muzičku školu, ali ću nastaviti da učim – kazao je Jovanović za agenciju „Rina“ dodajući da je presrećan i da još ne zna šta mu se događa.

Skup je otvoren pozdravnim slovom Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac, koji je svim posetiocima poželeo da se još dugo viđaju u ovom sastavu i još većem broju, i prigodnom zdravicom kako po srpskom običaju sledi, prenosi Rtv.rs.

Kolo je najbolje odsvirao Rade Radosavljević (52) iz Moravaca kod Ljiga. Pesmu Aleksandar Spasić (22) iz Vrbnice dok je priznanje za najizvornije muziciranje stiglo u ruke Branka Đurića (18) iz Mionice.

U deobu nagrada umešala se s opravdanjem Andrea Alimanović osamnaestogodšnja devojka iz Krupnja, njoj je pripala Zlatna violina po odluci publike.

Autor: RTV

adsteam seo i izrada web sajta