Novo čudo tehnologije-ELEKTRONSKE BROJANICE, evo šta sve mogu

SHARE
Screenshot

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vreme posvećuju pažnje crkvi i veri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude „molitveni gedžet“ u skladu sa savremenim trendovima.

vojvodinainfo

Uređaj nazvan „Click To Pray eRosary“ je elektronska brojanica koja se, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi „pametni“ krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.

Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine menjati sa godišnjim ažuriranjem.

Ovaj jedinstveni „molitveni gedžet“ prati svog korisnika u molitvi, beleži njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.

Elektronska „Click To Pray“ brojanica nastala je u okviru papine mreže – „Worldwide Prayer Network“, i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN.
Cena ove neuobičajne verske „spravice“ je 99 evra.

 

Autor: Nezavisne novine
vojvodinainfo