Novinar Milan Jovanović dobio stalnu policijsku zaštitu, urednik portala nije

Milan Jovanović Foto:N1/rs.n1info.com
Novinar Milan Jovanović za N1 kaže da će svako njegovo kretanje od sada biti u pratnji nekoliko policajaca koji će voditi računa o njegovoj bezbednosti.

Jovanović kaže da se sada oseća sigurnije, s obzirom na to da ga je vest da je predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović izašao iz pritvora veoma uznemirila.

Podsetimo, UNS je zatražio da novinar Jovanović i urednik Žiginfo portala Željko Matorčević dobiju stalnu policijsku zaštitu jer je Simonović, optužen da je naložio da se novinaru zapali kuća, u četvrtak pušten iz pritvora.

Simonović ostaje na slobodi pošto je sud odbio žalbu tužilaštva na puštanje iz pritvora. Simonović se prvog radnog dana na slobodi nije pojavio na poslu, prenosi N1.

S druge strane, urednik portala Žig info Željko Matorčević za N1 kaže da nije dobio policijsku zaštitu, niti ga je iko kontaktirao o tome, ali da se nada da će dobiti, jer će se jedino tako osećati sigurnije.

Matorčevića je u oktobru napao neidentifikovani mladić koji ga je prvo pratio, zatim iznenada udario u potiljak, a kad je Matorčević pao na zemlju, nastavio je da ga udara.

Matorčeviću je tada polomljena jagodična kost.

 

Izvor: N1