Novi vlasnik će uložiti 30 miliona evra u Luku Novi Sad

Foto: gov.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,  Zorana Mihajlović, razgovarala je juče s predstavnicima kompanije „DP world„, novog vlasnika Luke Novi Sad, koje je predvodio izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula.

Predstavnici „DP vorlda“ su izvestili o planovima koje imaju za luku u Novom Sadu i naveli da će u narednom periodu uložiti 30 miliona evra.

Mihajlović je navela da će to biti najveća investicija u vodni saobraćaj u Srbiji. Prema njenim rečima, „DP World“, koja je jedna od najvećih kompanija na svetu u toj oblasti, imaće svu potrebnu pomoć kako lokalne samouprave, tako i Vlade Srbije, u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ta investicija sprovela.

„Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište Zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju“, kazala je Mihajlović i dodala da je Srbija zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.

Izvor: Beta