NOVI TERORISTIČKI AKT U EVROPI? – Islamski fanatik (25) nasmrt izbo britanskog poslanika u crkvi?!

Izvor: EPA/ZSOLT SZIGETVARY, ilustracija - EPA/ZSOLT SZIGETVARY
Oglas

Poslanik vladajuće Konzervativne stranke Dejvid Ejms (69) preminuo je nakon što ga je danas muškarac izbo u metodističkoj crkvi u mestu Li-on-Si, javlja Rojters.

Britanska policija je prethodno objavila da je uhapšen muškarac u istočnoj Engleskoj nakon sumnje da je u crkvi nekoliko puta izbo poslanika konzervativaca iz Sautenda, dodajući da ne traže ostale osumnjičene.

„Muškarac je uhapšen nakon incidenta u mestu Li-on-Si. Dobili smo pozive da je došlo do ubadanja u Istvud roudu sever, nešto nakon 13.05“, navela je policija Eseksa na Tviteru.

Policija u Eseksu saopštila je da je pronašla nož kojim je počinjen napad, navodi BBC.

Poslanik Dejvid Ejms je išao na razgovor sa biračima konzervativaca.

Ejms je ušao u parlament još 1983. godine. Na spisku njegovih glavnih interesovanja na sajtu je „dobrobit životinja i pitanja koja se tiču svakodnevnice“.

Prema pisanju portala RTE, protivteroristička jedinica radi na rasvetljavanju slučaja. Ključno je, kako kažu, to što su pronašli hladno oružje čime je izboden Dejvid, a radi se na kristalisanju snimaka sa CCTV kamera.

„Situacija je veoma ozbiljna, iako je istraga u ranoj fazi ipak moramo sumnjati na teroristički akt, saopšteno je iz policije.

Za sad nisu otkrili identitet napadača, međutim brojni lokalni portali sumnjaju na određene grupacije s obzirom da je Dejvid bio veliki borac i miljenik životinja kao i verni hrišćanin.

(RTE/BBC/ARBNEWS)

Previous article150 godina od rođenja Jovana Dučića – O Hrvatima i „Sinu tisućljetne kulture“
Next articleKo u regionu toči najskuplje gorivo?