Novi Sad: Produžena grejna sezona

Foto: Ilustracija/Shutterstock

Iako je grejna sezona trebalo da bude završena juče, zbog niske temperature, „Novosadska toplana“ grejaće i narednih dana.

Sve dok su večeri hladne, „Novosadska toplana“ neće prekidati grejnu sezonu. Iz tog preduzeća poručuju korisnicima da nemaju razloga za brigu, te da će i narednih dana u stanovima korisnika daljinskog sistema grejanja biti toplo, prenosi RTV.

„Grejna sezona traje sve dok temperatura spoljnog vazduha tri večeri uzastopno u 21 čas ne budu više od 12 stepeni, ali grejna sezona ne može tajati duže od 3. maja tako da naši korisnici mogu da budu spokojni u ovom pogledu, dakle isporučujemo toplotnu energiju u skladu sa vremenskim uslovima sve dok vremenski uslovi to budu zahtevali“, kaže za RTV Ivana Stanimirović, JKP „Novosadska toplana“.

Naime, nakon grejne sezone uslediće i obnova dotrajalih cevi. Građevinska sezona za toplanu je uveliko počela, na lokacijama gde, kako u toplani kažu, ne ometa grejanje. Rekonstrukcija toplovoda u nekoliko ulica je završena, a ove godine obnoviće još nekoliko kritičnih lokacija.