NOVI SAD: Posao za novih 200 inženjera

Pixabay
Oglas

Otvaranje nove visoko inovativne tehnološke jedinice razvojno-istraživačkog centra Continentala u Novom Sadu bilo je tema sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučevića i predstavnika te kompanije. Kako je rekao gradonačelnik, još jednom se potvrdilo da je dolazak Continentala potpuno promenio ekonomsku poziciju i podigao Srbiju i Novi Sad u višu biznis ligu, navedeno je na sajtu Grada.

– Isporučili su sve što je ugovoreno, i više od toga. Oni svaki put kada se sretnemo najavlјuju nove planove koje žele da realizuju sa Gradom, Univerzitetom, odnosno sa našom državom. Šire Centar u Pupinovoj palati gde će zakupiti još 1000 m2, što znači da će zauzeti preko 9000 m2. Verujem da će Continental biti deo i Naučno-tehnološkog parka koji do kraja leta treba da bude otvoren za kompanije. Očekujemo i početak njihove grinfild investicije pored Zrenjaninskog puta u blizini KaćaTo je jedna od najpotentnijih lokacija za razvoj industrijskog parka. Završili smo arheološka istraživanja na tom lokalitetu i od avgusta ćemo početi komunalno opremanje. Grad će investirati gotovo milijardu dinara u novi industrijski park, pošto će Sever 4 ubrzo biti popunjen. Continental može da računa na punu podrpšku Grada, a posebno me raduje što jača srpski deo njihovog tima, odnosno što uvažavaju naše stručnjake. Mnogi će naći posao u toj kompaniji i imati fantastične plate, neće morati da odlaze u inostranstvo, a verujem da će se lјudi i vraćati da bi radili u takvoj firmi – naglasio je Vučević.
Potpredsednik Continentala Markus Moel rekao je da se u Novom Sadu ulaže u jedinicu koja se bavi iskustvima korisnika automobila.
– Zaposlićemo više radne snage i pojačati pogone za proizvodnju. Planiramo i podizanje grinfild objekta i tešnju saradnju sa Univerzitetom. Zato ćemo se sastati sa predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka, jer očekujemo saradnju sa inženjerima iz oblasti elektronike pre svega. U nekoliko narednih godina planiramo da zaposlimo oko 200 novih inženjera, da usavršimo tehnološki postupak i uvećamo kompetitivnost svojih proizvoda na tržištu – izjavio je Moel.
Kako je ocenio direktor Continental Automotiv Srbija Saša Ćoringa, puno je truda iza svake njihove nove investicije.
– Zahvalјujem se jedinicama koje su već prisutne u Novom Sadu, jer su pokazale celom svetu kako srpski inženjeri znaju da razvijaju nove tehnologije. Srbi su najspremniji da diktiraju trendove, pa je tako i odlučeno da nova jedinica bude formirana baš u Novom Sadu. Kolege su danonoćno radile da dokažu da je Novi Sad spreman za to – zaklјučio je Ćoringa.
(eKapija.com)
Previous articlePREMINUO NOVICA ZDRAVKOVIĆ: Brat Tome Zdravkovića umro u bolnici!
Next articleTROPSKI TALAS STIGAO U SRBIJU