NOVI SAD: Počelo postavljanje novogodišnje rasvete

Pixabay

U ponedeljak je počelo postavljanje novogodišnje rasvete u užem i širem centru grada, a planirano je da do 1. novembra ceo grad bude ukrašen.

Ekipe JKP „Stan” koriste povoljne vremenske prilike da montiraju i isprobaju dekorativnu rasvetu da bi, ukoliko neke lampe nisu ispravne, mogle na vreme da ih zamene, objasnili su za „Dnevnik” u nadležnim institucijama.

Cilj im je, kažu, da Novi Sad, kad za to dođe pravi čas, zasija u punom sjaju. Radnici trenutno postavljaju dekorativno osvetljenje na Gradsku kuću i Tanurdžićevu palatu.

Osim toga, rasveta se kači i u Ulici Modene, Zmaj Jovinoj, Jevrejskoj, zatim na bulevarima Oslobođenja i Mihajla Pupina, kao i na raskrsnici kod „Merkatora”.

Grad, inače, nabavlja više do 100 svetlosnih lančanica različite namene, koje će biti postavljene na nekoliko lokacija, te 16 dekorativnih motiva za kandelabre na Trgu slobode, 3D dekorativne figure, 153 dekorativne svetlosne lančanice s motivima ledenica, zatim dekorativne motive šume, Deda Mraza, piše Dnevnik.

Osim toga, biće kupljen i ukras s natpisom OPENS, simbola Omladinske prestonice Evrope, što će Novi Sad biti još samo do 31. decembra.

 

Autor: Dnevnik