Novi Sad planira kupovinu električnih autobusa

SHARE
Foto: gspns.co.rs/Ilustracija

U planu jeftinije markice GSP za studente i učenike, kao i kupovina 10 električnih autobusa.

adsteam seo i izrada web sajta

Novosadska vlast planira da narednih nedelja, ukoliko budu imali vremena zbog predstojećih izbora, donese odluku o promeni tarifnog sistema GSP-a, čime bi se studentima i učenicima ponudile povoljnije cene godišnjih markica za prevoz.

Odluka će se menjati jer, kako je objasnio gradonačelnik Miloš Vučević, uprkos tome što broj studenata i đaka u Novom Sadu ne opada, sve je manji broj kupljenih mesečnih markica za gradski prevoz. Smanjenjem cena markica za studente i učenike, oni bi se motivisali da uzimaju godišnje pokazne karte GSP-a umesto mesečnih.

Govoreći o GSP, gradonačelnik je naveo da bi iz Turske trebalo da počne da pristiže 30 mercedesovih solo autobusa na gas, a potom i 20 zglobnih autobusa na gas. On očekuje da će u aprilu ili maju promovisati 71 autobus, u koje spadaju oni koji treba da stignu, ali i oni koji su već tu, prenela je RTV.

Gradonačelnik je dodao i da Grad planira da nabavi prvih 10 električnih autobusa jer imaju vrlo povoljne ponude od međunarodnih finansijskih organizacija. Kaže da odluka još nije doneta, ali da smatra da je vreme da Novi Sad ima ekološki prihvatljiv prevoz.

 

Izvor: RTV

adsteam seo i izrada web sajta