Novi Sad: Obeležen rođendan Mike Antića polaganjem venaca

SHARE
Foto: Grad Novi Sad
Svečanim programom i polaganjem venaca na spomenik Miroslavu Antiću u Dunavskom parku, juče je obeležena godišnjica rođenja velikog pesnika.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa članovima Odbora manifestacije Antićevi dani, Miroslavom Radonjićem i Đeze Bordašom, kao i pomoćnicom direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljanom Kozarov, položio je vence na grob i spomenik Miroslava-Mike Antića.

Kod spomenika je upriličen prigodan program, u okviru kojeg su učenici OŠ „Miroslav Antić“ i OŠ „Dušan Radović“ recitovali njegove stihove na srpskom, romskom i mađarskom jeziku, prenose lokalni mediji.

,,I na ovaj način sećamo se našeg velikana, a slaveći lik i delo Mike Antića, slavimo neprolaznost umetničkog stvaralaštva. Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Odborom Skupštine grada, dvanaesti put za redom organizuje ovu manifestaciju, na veliko zadovoljstvo Gradske uprave za kulturu. Kao i do sada, pripremili su kvalitetan i raznovrstan program koji se realizuje u Novom Sadu na više lokacija„, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.