Novi Sad: Najavljen štajk taksista, EVO koje ulice će blokirati

Polaganje ispita
Ilustracija, pixabay
Protestne vožnje novosadskih taksista najavljene su za utorak, 8. oktobar. Početak protesta počeće u 13 časova, a planirano je da ove protestne vožnje traju svakodnevno do ispunjenja zahteva koje su postavili njihove kolege u Beogradu.

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković kaže da su tražili od policije da im omogući da protestna vožnja ide kroz Novi Sad bez zaustavljanja kako bi pravili što manje problema u odvijanju saobraćaja.

U protestu se može očekivati i više stotina vozila, a učestvovaće više udruženja.

Predviđeno je da se svi okupe oko 12.30 časova na okretnici na Mišeluku i da od 13 časova idu u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda.

Vidaković za 021.rs navodi da taksisti traže poštovanje zakonskih propisa, odnosno da inspekcija, policija i druge državne službe rade svoj posao i spreče nelegalan prevoz kao što su liniski taksiji, agencije za prevoz, Car:Go, koji već postoji u Beogradu i pitanje je samo kada će se nešto slično pojaviti u Novom Sadu i drugim sredinama.

Prema njegovim rečima, legalni taksisti ne samo da plaćaju sve poreze, nego su ispunili i mnogobrojne zakonske uslove kako bi radili, dok nelegalna konkurencija ništa od toga nema.

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine dodaje da nemaju taksisti ništa protiv toga da neko radi, ali da mora da se poštuju zakoni i da svi imaju iste uslove kako bi konkurencija bila normalna.