Novi Sad: Izmena trasa trinaest autobuskih linija

SHARE
Foto: Ilustracija/Foter/Flickr/Spinel Yang
vojvodinainfo

Zbog sanacije kolovoza u zoni raskrsnice ulica Stražilovske i Maksima Gorkog, režim saobraćaja autobuskih linija broj 1, 4, 8, 9, 9a, 12, 18a, 18b, 60, 61, 62, 64 i 69 od danas (25. juna) će biti privremeno izmenjen, saopšteno je u skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Autobusi na ovim linijama menjaju trasu kretanja.

Autobuske linije broj 1, 4 i 8

One će u smeru ka Limanu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina saobraćati pravo Bulevarom Mihajla Pupina, skretati desno na Trg Neznanog junaka, desno na Kej žrtava racije, desno na Bulevar cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja. U smeru od Limana, od raskrsnice Stražilovske ulice i Bulevara cara lazara autobusi će saobraćati Bulevarom cara Lazara, skretati levo na Kej žrtava racije, nastavljati Beogradskim kejom, te skretati levo na Trg Neznanog junaka, potom desno na Bulevar Mihajla Pupina do raskrsnice sa Ulicom Žarka Zrenjanina i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi broj 9 i 9A

Oni će u smeru iz Petrovaradina sa Varadinskog mosta skretati desno na Trg Neznanog junaka, desno na Beogradski kej, pravo Kejom žrtava racije, desno Bulevarom cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja. U smeru sa Novog naselja od raskrsnice Bulevarom cara Lazara i Stražilovske ulice, autobusi nastavljaju pravo Bulevarom cara Lazara, skreću levo na Kej žrtava racije, zatim pravo Beogradskim kejom, levo na Trg Neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja (preko Varadinskog mosta).

Autobus broj 12

Iz pravca Centra saobraća redovnom trasom, dok se trasa kretanja iz pravca Telepa menja. Od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Ulice Maksima Gorkog autobusi saobraćaju Bulevarom oslobođenja, skreću desno u Jevrejsku ulicu i levo u Uspensku do okretnice u Šafarikovoj ulici. Autobuska linija broj 18 u smeru Novo naselje-Detelinara-Liman-Novo naselje, od raskrsnice Uspenske i Jevrejske ulice saobraćaće desno u Jevrejsku ulicu, levo na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar cara Lazara i dalje nastavlja redovnom trasom kretanja. U smeru Novo naselje-Liman-Detelinara-Novo naselje, od raskrsnice Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja, autobusi skreću levo na Bulevar oslobođenja, desno u Jevrejsku ulicu, levo u Uspensku ulicu do Šafarikove i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi broj 60, 61, 62, 64 i 69

U smeru iz Novog Sada od raskrsnice ulica Maksima Gorkog i Stražilovske saobraćaće Ulicom Maksima Gorkog do Keja žrtava racije, zatim levo na Kej žrtava racije, pravo Beogradskim kejom, levo na Trg Neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja (preko Varadinskog mosta). U suprotnom smeru saobraćaće redovnom trasom.

Autobusi će na izmenjenom delu trase navedenih linija koristiti postojeća stajališta drugih linija. Na linijama broj 1, 4, 8 i 9, pored postojećih stajališta drugih linija, koristiće se privremena stajališta na Bulevaru cara Lazara – ispred Tehnološkog fakulteta.

Izvor: Dnevnik.rs

vojvodinainfo