Novi Sad dobija modernu zgradu PIO fonda

Instagram
Oglas
Dogradnja objekta Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Sadu završena je 95 odsto, a po vrednosti, reč je o jednoj od prvih pet investicija u gradu.

Objekat u koji je uloženo oko 600 miliona dinara, danas su obišli su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i zamenik direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

Gradočelnik Novog Sada, Miloš Vučević je istakao da i pored svih izazova sa kojima se suočava društvo, nosioci ovog projekta nisu stali i izgradnja fanstastično napreduje.

– Očekujemo da ćemo početkom oktobra dobiti najlepšu zgradu PIO fonda u celoj Srbiji sa najboljim uslovima za ostvarivanje prava svih korisnika – rekao je Vučević.

– Čestitam ministarki i rukovodstvu Fonda, jer ovo će biti objekat na ponos Novog Sada, na koji će biti upućeni ljudi iz cele Vojvodine. Imaćemo najmoderniju zgradu sa parkingom na dva sprata, u potpunosti prilagođenu osobama sa invaliditetom.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević ocenila je da je i ova investicija pokazatelj da živimo u vremenu velikih ulaganja u državu.

– Ovo velelepno zdanje simbol je iskazanog pristupa države Srbije kadaje reč o svim aspektima života građana – kazala je ministarka.

– Korisnici će ovde mnogo brže da realizuju svoja prava, zaposleni će imati bolje uslove za rad što će doprineti produktivnosti i poboljšanju kvaliteta svih usluga. Prostorije su prilagođene različitim stepenima invaliditeta i zdravstvenim stanjima. Vrlo brzo uslediće otvaranje nove zgrade, a PIO fond je i na ovom projektu iskazao jake parametre stabilnosti.

 

(Novosti)

Previous articleŠkoda koja nije smela da se trka zbog Hladnog rata (VIDEO)
Next articleIshrana sa malo soli više donosi štete nego koristi?