NOVI SAD: Dezinfekciona sredstva za građane na više lokacija

Autor: Turistička organizacija Novi Sad
Građani, ali i upravnici stambenih zajednica, od sutra mogu da preuzmu dezinfekciono sredstvo za dezobarijere u ulazima, navode u Gradskoj kući.

Punktovi za preuzimanje sredstva obezbeđeni su na više lokacija, saopštila je gradska uprava.

To su JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina“, službeni ulaz 3, preko puta „Promenade“, počev od sutra, 11. jula u periodu od 7.30 do 16.00 časova, u krugu preduzeća JKP „Stan“ na adresi Ulica Lasla Gala br. 22, glavni ulaz, počev od 11. jula od 12 časova do 16 časova, kao i u krugu preduzeća Javnog gradskog saobraćajnog na adresi Futoški put br. 46, glavni ulaz, počev od 11. jula od 12 časova do 16 časova.

Neophodno je da građani ponesu odgovarajuću ambalažu ili kanistere do 50 litara i potrebno je da ambalaža bude sterilna i adekvatna.

Sredstvo natrijum hipo-hlorita je razblaženo 9:1 i spremno odmah za upotrebu, a uz njega građanima će biti uručeno i adekvatno uputstvo o upotrebi.

Preuzimanje dezinfekcionog sredstva biće moguće i u narednim danima na istim punktovima, a obezbeđene su dovoljne količine.

Grad Novi Sad apeluje da preuzimanje dezinfekcionog sredstva za dezobarijere organizuju i sprovedu profesionalni upravnici zgrada ili predsednika skupština stanara.